Slipcursus bij Rij-je-wijs

 

Theorie
De praktijk is natuurlijk het belangrijkst voor het anti-slippen, maar beter nog is te weten warom je in de slip geraakt bent. Dit leer je in de theorie, samen met handige rij-tips.

Uitwijken
Je rijdt op een rustige afgelegen weg en ineens schiet die kat voor je auto langs. Je schrikt en geeft een ruk aan het stuur. De auto raakt in een slip en razendsnel weet je je te herpakken en je wagen de goede richting op te sturen. Deze reactie krijgen we in je systeem, door te oefenen op onze gladde baan.

Remmen
Of je nou ABS hebt of niet, remmen is en blijft een vak apart. Als deze basis goed zit, dan heb je al zo’n groot voordeel ten opzichte van andere chauffeurs. We laten je zien wat verschillende manieren van remmen voor invloed hebben op je remweg. Je zult schrikken van de effecten van je rechtervoet op dat rempedaal!

Onder- en overstuur
Een eeuwig durende bocht, ook wel rotonde genoemd, geeft ons de kans om je te laten zien wat een auto doet en kan doen in een bocht. Je kan over je voorwielen glijden, over je achterwielen, maar ook over alle vier de wielen. Hoe je hierop moet reageren, kan erg afwijken van je eerste gedachte. Natuurlijk staan wij klaar voor je om je te helpen!

Combinatieoefening
Eerst leer je alle oefeningen los, maar mooier is natuurlijk om dit te combineren om op hogere snelheid een auto te beheersen. Een mooie proef, waarbij je echt kan laten zien wat je geleerd hebt. Uiteraard maken we het zo moeilijk mogelijk voor je, dus je zult jezelf moeten bewijzen!

Lunch
Natuurlijk behoord een goede lunch ook bij de training hier krijgt u dan ook de gelegenheid uw ervaringen met de andere cursisten te delen en te bespreken.